Η φωτογραφία μου
Mάρμαρα Πάρου, Πάρος, Greece

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013


Πρωτοχρονιάτικα φαντάσματα….

    Την ιστορία παρέδωσε στις μαθήτριες Μαρουσώ Κρητικού και Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου ο κύριος Γιάννης Βασιλειόπουλος. Πρόκειται για…  «αληθινή ιστορία» που βίωσε στα παιδικά του χρόνια ο αφηγητής Γιάννης Αλιπράντης. Την ζωγραφιά επιμελήθηκαν οι μαθητές Αλέξανδρος Αλιπράντης και ο Δημήτρης Κεφάλας  (τμήμα Α1).
 
  « Παραμονή πρωτοχρονιάς,  μια παρέα από αγροτόπαιδα, ο Βασίλης Μπαρμπαρήγος, ο Γιώργος Μπαφίτης, ο Κωνσταντίνος Παντελαίος  ο Κώστας Σκαραμαγκάς κι εγώ, ο Γιάννης Αλιπράντης ή Περούλας, γυρίζαμε τις κατοικιές  τη νύχτα και λέγαμε τον Αϊ –Βασίλη.
    Ήτανε μεσάνυχτα, όταν περνούσαμε το χωράφι της Ειρήνης μέσα στο οποίο υπήρχε μια συκιά. Ήτανε Γενάρης, η συκιά γυμνή από φύλλα. Ενώ βαδίζαμε, ακούσαμε τα κλαδιά ης συκιάς να κουνιούνται δαιμονιωδώς, δίχως να φυσά αέρας, να καίγονται καλάμια, δίχως να υπάρχει καλαμιώνας και να ρίχνουνε πέτρες πίσω μας…. Δε μίλησε κανείς μας, ούτε γύρισε πίσω του να δει, αλλά προχωρήσαμε και πήγαμε τρεχάλα στους Αγίους Αποστόλους που καθόταν ο Σκαραμαγκάς, στην κατοικιά των καλόγερων.
    Εκεί μάθαμε ότι σε αυτήν τη συκιά είχε… αυτοκτονήσει με κυνηγετικό όπλο ο Παναγιώτης Μπαφίτης!!»

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου